Otwórz punkt zbiórki Miś Ratownik!

A może Ty chcesz otworzyć punkt zbiórki Misiów Ratowników?

Zorganizowanie zbiórki Misiów Ratowników jest prostsze niż się wydaje. Jeśli:
  • chcesz zrobić coś dla innych…
  • jesteś nie jest masz do dyspozycji trochę miejsca na gromadzenie misiów…
  • masz ochotę pokazać się w swoim środowisku lokalnym

to zgłoś się do nas. Aby utworzyć punkt zbiórki Misiów Ratowników musisz zostać wolontariuszem Fundacji Mundurowych – Służymy Pomocą. Może to być wolontariat na czas nieokreślony tzw. permanentny lub na czas trwania określonej akcji. W tym celu prześlemy Ci regulamin Wolontariatu Fundacji wraz z dokumentami rejestracyjnymi. Po odesłaniu nam wypełnionych dokumentów prześlemy do Ciebie oficjalny identyfikator akcji.

Ilość Misiów jakie do Ciebie dotrą tak na prawdę zależy od Ciebie. Im więcej czasu poświęcisz na promocję akcji w swoim środowisku tym większy będzie odzew. My oczywiście pomożemy Ci ze wszystkim, a wszelkie wątpliwości rozwiąże koordynator akcji.

Są dwa sposoby odbioru Misiów przez Fundację: 1. Koordynator przyjedzie do Ciebie i wszystkie zabierze, 2. Przyślemy do Ciebie kuriera, który odbierze od Ciebie paczkę/paczki z misiami. W tym przypadku musisz zadbać o właściwe zapakowanie maskotek.

Gdzie można prowadzić zbiórkę? Tak na prawdę wszędzie tam gdzie nie jest to zabronione prawnie np. przez wewnętrzne regulaminy. Mogą to być szkoły, placówki edukacji, instytucje itp.

Ważne, abyś osobno(w różnych kartonach) składował maskotki nowe i używane.

UWAGA!
KAŻDY WOLONTARIUSZ FUNDACJI POSIADA IMIENNY IDENTYFIKATOR Z NUMEREM PROWADZONEJ ZBIÓRKI ORAZ PODPISEM I PIECZĄTKĄ PREZESA FUNDACJI MUNDUROWYCH – SŁUŻYMY POMOCĄ.
  A jesteśmy już:
  • Śrem (63-100) ul. Kościuszki 13 lok 2 (parter) -> pon-pt 9:00-14:00 – koordynator Jarosław Hapak
  • Szczecin (71-710) ul. Bardzińska 1A Komisariat Policji Szczecin n.Odrąuprzedni kontakt pod numerem 886-154-698 – Wolontariusz Kamila Sendel
  • Darłowo (76-150) Ratownictwo Wodne Darłowo uprzedni kontakt pod numerem 537934219 – Wolontariusz Wojciech Januszewski
Strona główna akcji Miś Ratownik