O mowie nienawiści inaczej

“Dzieci w sieci mówią więcej i gorzej” to program w formie prelekcji/rozmowy skierowany do młodzieży klas VI-VIII Szkół Podstawowych oraz I-III Szkół Ponadpodstawowych. Skonstruowany jest tak by rozmówcy czuli się jako partnerzy w rozmowie, a nie widownia, która biernie uczestniczy w wykładzie. Sensem całego programu jest to by o mowie nienawiści powszechnie nazywanej hejtem mówić inaczej niż robią to wszyscy dookoła, a to wymaga interakcji z rozmówcami.

Odskocznia od internetu, czyli własne ambicje i plany

Niniejszy projekt to nie tylko rozmowa o tym co jest złe oraz o tym, że w internecie panuje pełna swoboda wypowiedzi (czy aby na pewno?). To czas na odpowiedź na pytania, które każdy człowiek kiedyś musi sobie zadać: W którym miejscu swojego życia jestem teraz? W którym miejscu swojego życia chcę być za kilka lat? Co chcę w życiu osiągnąć?

Internet - nieodkryta głębia z wielkimi możliwościami

Czy każdy z nas potrafi odpowiedzieć na pytanie czym jest internet? Do czego służy? Jak z niego korzystać?

Zapewne tak, każda z odpowiedzi będzie właściwa dla danej grupy wiekowej oraz specyfiki użytkownika internetu.

O tym co daje internet i jakie “otwiera nam drzwi” uczestnicy dowiedzą się z ostatniej części rozmowy.

Wszelkie pytania dotyczące programu prosimy kierować na adres mailowy biuro@fundacjamundurowych.org.pl w temacie wpisując tytuł programu.